Versterker aansluiten

Je wilt meer en harder geluid in de auto dus je gaat voor een extra versterker.


Versterker uitvoeringen


De meest voorkomende versterkers zijn 1, 2 of 4 kanaals.
Dit betekend hoeveel speakers je er op kunt aansluiten.

 • 1 kanaal versterker wordt vaak gebruikt voor een subwoofer
 • 2 kanaals versterker wordt vaak gebruikt voor 2 achterluidsprekers voor de hoedenplank
 • 4 kanaals versterker wordt vaak gebruikt om voorin en achterin het geluid harder te maken

De audio aansluiting


Een versterker moet altijd worden aangesloten op een autoradio.
De meeste versterkers hebben een High-input en een Low-input. Heb je een autoradio zonder speciale uitgangen (tulp) dan kun je de gewone speakeruitgang gebruiken voor de High-input. Heb je wel speciale uitgangen op je autoradio zoals SUB of AMP (tulp) dan kun je de Low-input gebruiken van de (eind)versterker.

Een versterker is ook vaak af te stellen met stelschroefjes. Hierbij kun je vaak de Gain (versterking) afstellen of het versterkingsvolume te fine-tunen.

Klik om te vergroten

Er zijn vele versterkers op de markt voor verschillende doeleinden. Zo is een subwoofer versterker voorzien van instelbare filters zoals een frequentiefilter. Deze zorgt ervoor dat je zelf kunt bepalen hoe hoog de laagste tonen mogen gaan. Als voorbeeld 10Hz – 100Hz.

De versterker voorzien van spanning en stroom

Een versterker kan veel stroom nodig hebben. Hoe meer bassen en lage tonen, hoe meer stroom je nodig hebt.

De plus kabel


Het is belangrijk een dikke stroomdraad voor de plus aan te leggen. Gebruik hiervoor indien mogelijk een rode kabel. Probeer hem op de accu zelf aan te sluiten en gebruik altijd een zekering! (om brand te voorkomen)
Plaats pas de zekering in de houder als de volledige installatie is voltooid.

De zekering


De zekering moet bij de accu komen te zitten en niet bij de versterker achterin de auto.De versterker zelf heeft ook altijd een zekering aan boord. Zorg dat de extra zekering net iets zwaarder is. (minimaal gelijk). Hier kun je een geschikte zekeringhouder kopen.

De massa / min


Houdt de min / massa kabel zo kort mogelijk. Het chassis van de auto is ook de massa. Alleen blank metaal geleidt elektriciteit. Je kunt vast wel een bout vinden in de kofferbak die aan het chassis vast zit waar je de massa draad van de versterker aan kunt bevestigen.

Remote aansluiting op de versterker

De versterker heeft ook een Remote aansluiting (Rem). Deze remote aansluiting maakt het mogelijk de versterker aan- en uit te zetten via je autoradio. De blauwe draad die op je autoradio zit geeft 12V + af om de versterker aan te zetten. Probeer indien mogelijk deze ook te voorzien voor een kleine zekering (max 1A). Mocht je kortsluiting maken met deze draad op de massa is niet meteen je autoradio stuk.

Niet op de verlichting aansluiten


Sluit de voeding van een versterker nooit aan op de verlichting! Hier is de bedrading niet voor bedoeld en zorgt voor storingen in de rem- en knipperverlichting.

Speakers aansluiten

Sluit eerst de speakers aan voordat je de de versterker voorzien van stroom. Alle speakers moeten worden aangesloten. Heb je meer speakeruitgangen op je versterker dan speakers om aan te sluiten dan heb je waarschijnlijk een probleem.

Sommige versterkers kun je overbruggen of in een 2 kanaals of meerkanaals modus zetten. Dit wordt Bridge of Bridgen genoemd. Dit kan nuttig zijn als je het vermogen wilt verdubbelen of 1 subwoofer speaker wilt aansluiten op een 2 of 4 kanaals versterker.

Elke speaker heeft een plus (+) en min (-). Sluit de plus van de speaker op de plus van de versterker. Dit is belangrijk want anders komen de lage tonen niet goed over uit de speaker.

Hieronder is een afbeelding van een 4 kanaals versterker met mogelijkheid tot overbruggen van kanalen.

Klik om te vergroten

Wat is een condensator en wat voegt dit toe

Een condensator is een component dat de spanning stabiel houdt. Een versterker kan bij lage tonen (bas) de spanning (van de accu) naar beneden trekken. Hierdoor kunnen de prestaties worden beïnvloed. Denk aan een minder krachtige bas.
Indien de plus (+) kabel niet dik genoeg is dan is de kans groter dat een condensator nut heeft.

De condensator plaats je zo dicht mogelijk bij je versterker. De condensator die een spanningsdip voorkomt en buffert kan op deze manier de versterker extra voeden en het stroomverlies over de plus kabel compenseren.

De condensator aka powercap aka power stabilizer wordt gekenmerkt door zijn capaciteit.
Veel condensatoren zijn 1 Farad. Sommige hebben een spanningsmeter aan boord.
Een kleine versterker installatie zou ook voldoende hebben aan 0,5 Farad. Voor 39,95 Euro kun je een 1 Farad kopen geschikt voor elke installatie.

Tips

Probeer bij het aansluiten van draden altijd verschillende kleuren te gebruiken om verwarring te voorkomen. Verkeerd aansluiten betekend vaak dat dingen worden opgeblazen.

 • Plus (+) kabels = kleur rood
 • Min (-) kabels = kleur zwart of bruin
 • Remote (+) kabels = blauw
 • Speaker kabels (+)/(-) = kleur rood/zwart waarbij rood plus (+) is en zwart min (-)

183 Comments

Add a Comment
 1. Bedank voor de nuttige tips. Heb eindelijk mijn versterker aangesloten die ik al een tijdje had liggen. Nu ik deze site heb doorgelezen heb ik de moed weer gekregen en is het gelukt!

 2. moeten de kabels naar de accu helemaal toe of zijn die al bij die gat waar de radio zit ?

  1. Er zijn kabels op de plek waar de autoradio zit MAAR deze zijn niet bedoeld om een versterker te voeden / aan te sluiten.
   Deze bedrading is gemaakt voor een stroomverbruik van maximaal 5 tot 10 Ampere.

   Het beste en het meest veilige is om de bedrading (+ kabel) vanaf de accu te trekken. Gebruik hiervoor altijd een zekering. Dit voorkomt dat de bedrading beschadigd raakt.

 3. Hallo,

  Ik had een vraagje,

  Moet de rode kabel echt direct vanaf de accu naar de versterker lopen?
  Er loopt namelijk al vanaf de accu een dikke rode kabel naar binnen de auto in voor de electronica in de auto zelf.
  Kan ik de spanning voor de versterker daar vanaf oppakken?
  Want het is namelijk erg lastig om vanaf de accu een kabel de auto in te krijgen omdat de motorbaai erg vol zit.
  Moet er echt een kabel vanaf de accu lopen, moet ik om t echt netjes te doen zelfs de hele luchtfilterbehuizing verwijderen.

  Graag hoor ik van u.

  MVG Marcel

  1. Hallo Marcel,

   Er loopt een hoofd-draad naar het zekeringen-kastje toe. Het zekeringen-kastje is een verdeelpunt met zekeringen. Je kunt hier dus een draad met zekering aan toevoegen.

   Het hangt er wel vanaf hoe zwaar de versterker is. Heb je echt een hele zware professionele versterker dan is het wellicht wel verstandiger om vanaf de accu een draad te trekken.

   De bedrading in de auto moet de stromen (ampere) die de versterker trekt wel aankunnen. Te dunne draden zijn niet geschikt. Deze kunnen heet worden door de hoge stromen (veel ampère) en defect raken met kortsluiting tot gevolg.

   Veel gemiddelde versterkers trekken niet ontzettend veel ampère.
   -Een autoversterker van 2 x 50 Watt Sinus Continu zal bij bas pieken 7,5A tot 10A verbruiken.
   -Een autoversterker van 2 x 75 Watt zal ongeveer tussen de 10A en 12,5A zitten bij bas pieken.

   Vanaf het zekeringen-kastje vertrekken draden naar andere verbruikers (achteruit verwarming als voorbeeld) die 10A, 15A en 25A gezekerd zijn.
   In de meeste gevallen kun je dus hier ook de versterker op aansluiten. Gerbuik altijd een extra zekering aan de kant van bron.

 4. hallo

  De versterker is aan gesloten de + en – zitten goed alleen weet niet waar de remote kabel in moet in de radio. Is er een speciale ingang voor de remotekabel?

  1. Hallo Robin,

   Als er een autoradio aanwezig is met een iso aansluiting dan heb je de blauwe draad hiervan nodig. Hier kun je daar meer over lezen.

 5. Heey, ik heb ook een vraagje, ik heb een mooi setje in me wagen liggen van Axton, elke keer als ik mijn radio uitzet dan ploft mijn hele installatie, wat me opvalt is, als ik hard muziek heb gedraaid dan is de plop kleiner. Weet u waar dit misschien aan kan liggen want ik ben de wanhoop nabij

  Groeten van Wesley

  1. Hallo Wesley,

   Hoe heb je de set aangesloten en waar bestaat de set uit (hoeveel speakers / versterkers en wat zit waar op)?

   Indien je een extra versterker hebt aangesloten op de autoradio, is hier dan een remote-draad vanuit de autoradio op aangesloten? (vaak blauwe draad)

 6. hallo,

  ik heb een polo. ik wil mijn 2 versterkers in de auto leggen met een jbl sub 1000 watt.
  nu wil ik het zo aansluiten dat ik geen extra schakelaars nodig ben voor mijn versterkers. kan ik gewoon een plus en de min van de acu halen en dan bij een draad van de radio tussen zetten. dus als ik mijn auto radio aan zet dat dan pas mijn versterkers aan gaan?

  zo ja,

  hoe kan ik dit het beste doen?

  alvast bedankt

  1. Hallo,

   Je kunt inderdaad de plus en min vanaf de accu halen. Als je een standaard iso bekabeling hebt bij de autoradio dan kun je hiervoor de blauwe draad als ‘remote’ draad gebruiken voor op de versterker. Dit mag een heel klein dun draadje zijn.

   Indien je 2 versterkers gebruikt kun je de bedrading doorlussen tussen 2 versterkers.
   Het is niet onverstandig om een zekering te gebruiken bij de accu (100A of iets dergelijks).

 7. ik wil heb eer een 2e verterker bij gelegd voor de hoede plank speakers
  maar nou krijg ik ook bas over de hoede plank speakers
  hoe kan ik het krijgen zoo als het hoor???

  1. Je wilt de bas weg filteren uit de speakers?

   ->scheidingsfilter of afstellen indien mogelijk op de versterker

 8. hallo,

  ik heb 2 versterkers achter in de auto liggen. 1 voor de sub en 1 voor de hoedeplank speakers. ik wil deze 2 versterkers door lussen. moet ik nu met de + en de – kabel naar voren naar de accu? of kan ik ook de min kort houden en op het chassis maken?

  alvast bedankt

  christian

  1. Ja hoor, de min kan ook aan het chassis vastgemaakt worden! Probeer hiervoor een dikke kabel te gebruiken.

 9. Hoi Marcel
  Mijn vraag is als volgt heb een pioneer radio DEH-140UB met 1 paar tulp uitgangen.
  Daarbij heb ik een JBL versterker 4 kanaals en dan heb ik vervolgens 2 hoedeplankspeakers van JBL en een 1000 watt subwoofer. Kan dat met die radio of moet ik een ander? Die hoedeplankspeakers en subwoofer moeten toch over een 4 kanaals versterker kunnen? grtjs Stephan

  1. Hallo,

   Je kunt de autoradio hiervoor gebruiken. Ook kun je de 4 kanaals versterker gebruiken voor hoedenplank speakers en subwoofer.

   Bij een subwoofer moet je er wel altijd op letten dat de impedantie van de speaker (OHM) overeen komt met wat er op de versterker mag worden aangesloten.
   Een doorsnee versterker kan overweg met 4 Ohm speakers. Dit is standaard voor een auto audio set. Een subwoofer speaker (high-end) wil nog wel eens minder dan 4 OHM zijn. Dit staat bijna altijd op de subwoofer speaker.
   Indien de subwoofer speaker 1 of 2 OHM is kan de versterker defect raken (indien deze voor 4 OHM geschikt is).

   Om de autoradio aan te sluiten op de versterker moet je een tulp kabel hebben die zich opsplitst. Je wilt van 2 kanaals tulp (uitgang autoradio) naar 4 kanaals tulp (ingang versterker).
   Je kunt deze splitskabel hiervoor gebruiken.

 10. Hallo

  Ik heb geen vraag, maar heb veel aan je site gehad bij het aansluiten.
  Mijn complimenten, Bedankt

  1. Bedankt voor je reactie!

 11. Ik heb een vraag. Ik heb de caliber CA504n amplifier. Hierop sluit ik mijn voor en achter speakers aan. Dit gaat gewoon via de voor en achter aansluitingen op de versterker. De subwoofer zit op rechts achter + en links achter – aansluiting. Er zitten 4 tulp aansluitingen op de versterker. (left en rigth) Ik krijg maar 2 tulp conectoren vanuit de radio. Ik krijg het niet voor elkaar om uit alle speakers (voor en achter) tegelijk geluid te krijgen. Ik krijg of alleen voor of alleen achter geluid uit mijn speakers. Is dit op te lossen zodat ik uit al mijn speakers geluid krijg. Ik weet niet hoe ik dit dan moet aansluiten.

  1. Hallo NickM,

   Je hebt op de autoradio 2 tulp aansluitingen (output).
   Je hebt op de versterker 4 tulp aansluitingen (ingangen).

   In dat geval heb je een tulp splitskabel nodig om de tulp aansluitingen te splitsen.

 12. Hoi! Ook ik heb een vraag. Ik heb net een seat altea gekocht met een fabrieksradio, ik wil graag wat meer geluid in de auto. Ik heb nog een subwoofer met versterker. Nu wil ik twee compo sets aanschaffen om in de achter en voordeuren te plaatsen. Zit er een groot geluidsverschil in als ik deze ga versterken? Vervolgens vraag ik mij af hoe ik dit practisch voor elkaar ga krijgen. Achter in de auto is de meeste ruimte maar om daar nou alle luidspreker draden heen te leiden? De subwoofer heeft altijd op een highend aansluiting gezeten in mijn vorige auto en dit deed het prima.

  Alvast dank!

  1. Hoi Mark,

   Of er een groot geluidsverschil in zit hangt af van een aantal factoren af.
   Heb je niet voorin nog wat ruimte over (in het middenconsole onder het dashboard)?

 13. Hallo, Ik heb een vraag waarvan ik het antwoord maar niet kan vinden. In mijn golf 3 heb ik HU sony mex-bt3600. Op de iso-stekker-draden heb ik voor en achter pioneer luidsprekers aangesloten. Op zich klonk het redelijk maar heb laatst op de sub out van de HU nog een jbl basspro 2 aangesloten. Nu werkt alles wel maar loopt de subwoofer erg achter op mijn speakers, hoe kan dit? Moet ik misschien mijn speakers ook op de tulp front en tulp rear aansluiten van de HU? Zo ja, kan ik dan zonder extra versterker de speakers direct aansluiten met tulp-stekkers op de HU?
  Alvast bedankt voor de reactie!

  1. Kan iemand mij helpen met bovenstaande vraag?

   1. Speakers aansluiten op tulp gaat niets worden omdat dit niet versterkt wordt.
    Hoe heb je de jbl bass pro aangesloten? (input)

 14. ik heb in mijn peugeot een zware versterker voor subwoofer de rest boxen gaan niet via versterker mijn probleem is het volgende als ik radio niet te hard zet geen probleem draai ik hem boven de 15 kan tot 35 dan spring telkens na paar zware basseb de zekering tussen accu en versterker kom dit door de stroomkabel die het niet aankan of moet ik cobdensator tussen plaatsen voor de zwaarde bassen

  1. Ja, een condensator kan bij (bas) pieken de versterker direct voorzien van stroom. Dit kan voorkomen dat de zekering defect raakt.
   Ook kan een zwaardere zekering helpen.

 15. Hallo,
  Ik heb een macaudio versterker en wil deze via de high end input aansluiten,alleen missen de stekkertjes voor de speaker ingangen,voor 2 kanalen heb ik 6 pinnetjes,hoe kan dat ,of zijn er gewoon 2 loos in het apparaat?

  1. Het kan inderdaad dat 2 geen functie hebben. Fabrikanten kiezen soms voor afwijkende connectoren zodat er niet per ongeluk een andere standaard stekker verwisseld kan worden.

 16. Heey,
  Vraag ik weet niet precies hoe ik het volgende moet aansluiten.
  Ik heb een ford fiesta mk7 met standaard pioneer speakers
  Maar ik wil graag krachtig en zeer mooi gluid daarom heb ik nu 3 audison versterkers
  Vrx2 150 w
  Vrx2 250 w
  Vrx1 500 w

  Nu heb ik vier speakers van hertz de top lijn
  Met 4 kasten van filters
  Ook heb ik 4 tweeters van hertz

  Nu snap ik de audio bekabeling wel alleen die filters waar moeten die tussen?
  Ze kunnen zowel mono als bi-wiring

  En ook de stroomdraden
  Ik hoop wat van je te horen want hulp is egt nodig

  1. Misschien een te laat antwoord maar filters komen tussen de versterker en de speakers.

 17. Hallo,

  Ik heb een 4 kanaals versterker, 2 hoedenplank speakers, 2 deur speakers en een sub.
  De sub wil ik bruggen. De andere 4 speakers wil ik op de andere kanalen zetten. Kan dit? Of moet ik 2 speakers op mijn radio zelf aansluiten. Ik hoorde namelijk dat je 2 speakers op 1 kanaal kan aansluiten. Alvast bedankt,

  Nikki

  1. 2 speakers aan 1 kanaal niet doen. Ohm waarde deelt als je ze parallel aansluit.
   2 speakers van 4 ohm parallel aangesloten maakt 2 ohm waarbij de meeste versterkers stuk gaan

 18. Hallo,

  Ik heb ook een vraag,

  Ik heb een citroen AX met de nodige boxen.

  ik heb een 5 kanaals versterker erin liggen van crunch , ik heb een pioneer subwoofer aangesloten op me versterker met 4 kicker boxen.
  in me versterker zitten 3 RCA kabels die ook in me radio zitten.

  Nu wil ik nog een 2e versterker in me auto bouwen met nog 4 kicker boxen puur voor het gevoel .

  Hoe moet ik een 2e versterker aansluiten ik snap er allemaal niks meer van.

  1. De RCA kun je splitten zodat je het signaal deelt. Deze oplossing staat hieronder beschreven in een reactie van de admin.

   1. Nu zijn de RCA Kabels het probleem nog niet die kan ik idd splitten van versterker 1 naar versterker 2.
    het sinaal draadje kan ik ook splitten.

    Nu is mijn vraag moet ik een 2e kabel van me accu naar me 2e versterker trekken of kan ik dat ook makkelijker oplossen ?
    en hoe zit het met de massa?

 19. Hallo.

  Ik heb ook een klein vraagje.
  Ik heb een versterker achterin mijn auto en daarop
  heb ik mijn subwoofer van JBl aangesloten.
  Dit is een 2 kanaalsversterker.
  Ik heb laatst 2 hoedeplankspeakers gekocht en aangeloten
  op de radio ook van JBL.
  Hoe kan ik het geluid nog beter maken, want ik wil de achterste speakers
  ook graag op een versterker aansluiten en voor een andere composet aansluiten.
  Heeft iemand tips?

  Met vriendelijke groet Ronald

  1. Tip koop een goede combo set en een twee kanaals versterker
   Voor de voordeuren
   De voor deuren goed bekleedde met dempings material
   En je krijgt een super geluid samen met de sub achter in
   En vergeet de achter speakers die heb je niet nodig

 20. Hee,
  ik krijg volgende week me versterker binnen :

  Vermogen 4 x 80 Watt RMS bij 4 Ohm
  Vermogen 4 x 160 Watt RMS bij 2 Ohm
  Vermogen 2 x 320 Watt RMS gebrugd Vraag nummer 1 : bedoelen ze hier van RCA 1 naar RCA 2 moet over bruggen?

  Mijn vraag is: zou het kunnen dat ik de dubbele woofer 10″ van me overbrugd zet

  1. sorry!!
   het ging miss me verhaal was nog niet af.
   Mijn vraag is: zou het kunnen dat ik de dubbele woofer 10″ van 200 rms per stuk van me overbrugd zet en dan ook nog 2 crunch speakers van 125 rms per stuk overbrugd zet??
   je kunt overbruggen en de impedantie verdubbelen, dus naar 8 ohm.
   4 kanaals –> 2 kanalen overbrugd naar de woofers –> 2 kanalen overbrugd naar de speakers. ( maakt het veel uit als ze i.p.v. 4 ohm 8 ohm worden?

   de versterker kan het / hij kan ook 2 ohm, maar bij lagere impedantie treed vervorming sneller op..

   1. bruggen is eindtrap bruggen, dus als je een 2 kanaals versterker hebt: Links en Rechts, dat je dan deze kanalen samenvoegt voor meer vermogen. Impedancie van de versterker blijft gelijk als je hem brugd.

    Als je 2 speakers ieder van 4 ohm parallel gaat aansluiten dan krijg je 2 ohm. 2 speaker van 2 ohm maakt 1 ohm. Als je versterker 2 ohm aan kan en je sluit er dus 1 ohm op aan dat brand hij door.

 21. Goede avond.

  Vraagje:

  Ik heb een autoradio welke aangesloten is met vier speakers. Nu heb ik een actieve subwoofer gekocht en deze gaat via de tulp worden aangesloten. Echter, kan ik het simpel houden en stroom halen van dezelfde + en – kabelboom als voor de radio?

  Dank alvast.

  1. Hangt van het stroomverbruik af. In het ergste geval gaat er een zekering in het zekeringenkastje stuk. Als dat gebeurt kun je of een iets zwaardere zekering inzetten of nieuwe kabels trekken.

   1. Ok, het kan dus alleen rekening houden met de zekering. Indien deze doorbrandt en er een nieuwe nodig is hoeveel Ampnmoet dat zijn? Dank wederom.

    1. de radio en woofer is apart gezekerd tel die bij elkaar op 😉

  2. beste collega’s

   mag je boxen van 225 watt aansluiten op een autoradio van 50w x 4, zonder versterker?

   1. Ja dat kan en mag
    Geen probleem

 22. Hallo,

  Ik heb een paar kleine vraagjes, ik heb een peugeot 308 hatchback, met een pioneer 2din navigatie (AVIC-F930BT) en een subwoofer die door peugeot geplaatst is (ronde buis).

  Nou zijn de achterdeurspeakers om te huilen en de voorspeakers ook niet geweldig..
  Ik wil dus voor een composet kopen, en voor achter nieuwe deurspeakers.

  Nou is volgens de boekjes mijn radio 4 x 50 W MOSFET-Verstärker,
  dus 4x 50W.

  Dit is natuurlijk niet veel en lijkt mij dat ik een versterker zal moeten plaatsen wil ik geluidsverbetering horen?

  Maar heb ik dan genoeg aan 1x 4kanaals versterker voor die composet + achterspeakers)

  en zijn er bepaalde aansluitingen oid bij aankoop van een versterker waar ik op moet letten?

  Mvg.

  Jeroen

  1. Op de versterker is een hi en low input handig.

   Goede speakers maken een groot veeschil. Probeer dat voordat je een verst3rker aansluit.

   4x 50 is vaak wel genoeg met goede speaker

 23. hallo

  ik heb een autoradio merk onbekend ik had voorheen een clarion en had de audio output met tulpstekker aangesloten op mijn versterker ik dacht dit met mijn nieuwe radio ook tedoen dat gaat echter wel ik kan alleen het volume niet regelen wel als ik een speaker uitgang neem dan kan ik het volume regelen via audio output niet hij staat direct knetter hard weet iemand hiervoor een oplossing grt harry

  1. Ja, een weerstand of potmeter er tussen zetten. Daarmee kun je het volume regelen.

 24. Beste,
  Heb op mijn autoradio een subwoofer output, maar geen subwoofer input? of is dit niet nodig?
  Welke draad kan ik nog gebruiken als ik geen remotekabel op mijn autoradio heb?
  mvg
  Jurgen

 25. Hallo heb twijfels met aansluiten van mijn versterker.
  Heb een Parrot asteroid met naast de ISO stekker ook een linker en rechter subwoofer uitgang/ingang?. Female cinch)
  Een 4 kanaals versterker ,signat,furu 800
  Ik wil de versterker alleen gebruiken voor de sub aan te sturen.dus niet de voorspeakers.
  Weet niet meer hoe ik kan aansluiten zonder event.schade.
  Graag uw advies,alvast bedankt voor de reaktie

  1. Je hebt een 4 kanaals versterker waarvan je maar 2 kanalen wilt gaan gebruiken? Normaal behoor je op alle kanalen een speaker aan te sluiten om te voorkomen dat de eindtrap defect raakt. Sommige versterkers kunnen gebrugd worden waarbij je van 4 kanalen 2 kanalen kunt maken. Dit moet dan bij de speaker uitgangen vermeld staan. Als dit niet het geval is zou ik niet de 4 kanaals versterker inzetten voor een 2 kanaals klus.

 26. Hallo Rinus bedankt voor je reaktie,
  Jammer dat ik geen foto erbij kan plaatsen. op de verst. staat wel een bridge symbool,maar de aansluitingen staan boven en onder elkaar.
  ik heb zoals gezegd twee sub uitgangen op de parrot, wellicht heb je een voorstel/idee voor me.
  Mvg John

  1. Hallo John,

   Mail de foto maar naar info @ autoradioinbouwen.nl, dan plaatsen wij de foto wel.

   1. Ok de foto is onderweg.
    Bedankt.
    MVg John

    1. Bedoel je zoiets als dit: http://tinyurl.com/l4uvpvq
     Of kijk anders of je een typenummer op het apparaat vindt, dan zoeken we de foto erbij op internet.

     1. Hallo Rinus sorry voor de late reactie,was er een tijdje tussenuit
      Het is een SIGNAT FURY 800,
      Mvg John

 27. Goedenavond,

  Heb een probleempje..
  Ik heb een andere auto gekocht, dus vandaag de radio/versterker/subwoofer overgezet…. Alles zit er op precies dezelfde manier in als de vorige auto..
  Maar nu doet de versterker het nie meer…
  Iemand een idee hoe dat kan? Ligt het miss aan de stekker van de autoradio? (Ben van. Lupo naar Seat gegaan)

  Alvast bedankt, Wouter

  1. Nog steeds het probleem aanwezig?
   Heb je een multimeter waarmee je de spanning op de versterker kunt meten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voeg eventueel een foto toe (JPEG only)