Parrot carkit inbouwen


Een Parrot Carkit installeren is heel eenvoudig. Alle aanwezige stekkers passen maar op een manier en op een plek in de hoofdmodule. In principe kunnen er geen fouten worden gemaakt.De Parrot Carkit komt tussen de bestaande bedrading van de autoradio te zitten. Er hoeft dus normalerwijze niets aan de bekabeling te worden aangepast.

De Iso stekkers worden uit de autoradio gehaald en worden aangesloten op de contra Iso stekkers van de Parrot bekabeling. De andere Iso stekkers aan de bekabeling gaan vervolgens weer in de autoradio. De tulp stekkers voor de line in op de autoradio zijn niet benodigd. De audio van de carkit gaat over de speakers. Omdat de (audio) iso connector nu via de Parrot hoofdmodule loopt kan er een audiosignaal van het bellen worden toegevoegd op de speakers. Er hoeft dus geen gebruikt te worden gemaakt van een line in op de radio.

Haal de autoradio eerst los. Hoe dit moet kun je onderaan deze pagina lezen:
autoradio inbouwen

Om een Parrot Carkit aan te sluiten op de huidige autoradio heb je het volgende nodig:

Autoradio met:

 • iso connector (of verloopstekker van jouw merk auto naar Iso*)

(De meeste) Parrot Carkit set bestaand uit:

 • bedieningspaneel (display/knopjes)
 • hoofdmodule (waar alle kabels op aangesloten worden)
 • Voedingskabel met aan een kant een Iso connectoren en andere kant een Parrot connector
 • Geluidskabel met aan de kant een Iso connectoren en 2x tulp stekker en aan de andere kant een Parrot connector
 • Microfoon met Parrot connector

(met Parrot connector bedoelen wij een connector welke maar op een plek in de hoofdmodule van de Parrot past en nergens ander in past)

* Heb je een speciale verloopkabel nodig voor jouw auto? Kijk dan op de website van Parrot.

Bedrading aanpassen

Mocht er een reden zijn waardoor de voedingsaansluiting van de Parrot hoofdmodule niet via de Iso connectoren aangesloten kan worden

Rode draad Parrot voedingskabel is constante plus 12V (+) (rode draad auto)

Oranje draad Parrot voedingskabel is geschakelde plus 12V (+) (gele draad auto)

Zwarte draad Parrot voedingskabel is de massa (-) (zwarte draad auto)

 

Kant en klare adapterkabel kopen voor:

Bmw, Honda, Suzuki, Opel, Toyota, Audi, Skoda, Volkswagen, Ford
Software update

Parrot systemen zijn te updaten d.m.v. Bluetooth. Indien je een laptop hebt met Bluetooth kun je deze koppelen met je parrot. Op deze wijze kun je nieuwe software in je parrot laden waardoor je nieuwe telefoon ook gaat werken.

Let op: na het updaten van de software zijn alle contacten in de parrot gewist. Deze moeten opnieuw gesynchroniseerd worden.

 

Aansluitschema aansluiten parrot (ck3100 e.a.)

Klik om uit te vergroten

 

Modellen:

 

parrot carkit ck3000

Parrot CK3000

PDF handleiding CK3000

 


parrot carkit ck3100

Parrot CK3100

PDF handleiding CK3100

Prijs ongeveer 135,- Euro

 


parrot carkit ck3200

Parrot CK3200

PDF handleiding CK3200

 

 


parrot carkit mk6000

Parrot MK6000

PDF handleiding MK6000

 


parrot carkit mk6100

Parrot MK6100

PDF handleiding MK6100

 


parrot carkit mki9000

Parrot MKi9000

PDF handleiding MKi9000

 


parrot carkit mki9100

Parrot MKi9100

PDF handleiding MKi9100

 


parrot carkit mki9200

Parrot MKi9200

PDF handleiding MKi9200

 

 


Modellen controleren op compatibiliteit met telefoontoestel?

Ga naar de compatibiliteit wizzard van Parrot: http://www.parrot.com/nl/compatibility

Conclusie

Een parrot carkit zelf inbouwen is heel makkelijk en goed zelf te doen. Neem er de tijd voor en kijk vooraf op internet hoe je de radio los haalt. Informeer vooraf of er voor jouw auto een verloopkapel nodig is om de parrot aan te sluiten. Het is natuurlijk veel leuker als je in een keer de parrot carkit kunt installeren en niet voor verrassingen komt te staan. Bedenk ook waar de parrot bedienings module het best en meest comfortabel geplaatst kan worden. Dan kun je tijdens het inbouwen ook rekening houden met de weg die de kabels gaan lopen.

Tip

Je kunt eventueel noteren op een papiertje of aan de hand van foto’s hoe je het hebt aangesloten en hoe de kabels lopen. Mocht je ooit storing hebben dan zoek je je niet een ongelukt.

5/5 - (20 stemmen)

55 gedachten over “Parrot carkit inbouwen”

 1. Ik heb de parrot middels een verloopstekker op n Corsa aangesloten, permanente en geschakelde voeding gevonden.
  Zodra ik deze echter via de verloopstekker aansluit, staat op beide continue spanning?
  Omruilen van de oranje en rode draad biedt geen oplossing.

  Wat doe ik verkeerd?

  Beantwoorden
 2. Ik wil een ck3100 aansluiten in mijn BMW E39 met een radio navigatie met wisselaar en cdnavigatie achterin de kofferbak.
  Moet ik dan de kabel wel op de radio aansluiten, want in mijn opinie hou ik dan twee grote iso blokken over ?

  Wie heeft hier ervaring mee ?

  Beantwoorden
 3. Goedemorgen, ik heb een MKI9200 laten inbouwen door een Volvo dealer in mijn S60 uit 2005 met een Volvo HU-850. Echter nu hoor ik geen Park Distance Control meer, of kan ik de radio niet meer bedienen. Het schijnt zo te zijn dat de Parrot de volledige versterker functie van de radio overneemt. Is hier een oplossing voor? Ik las op internet iets over andere sytemen (GROM) of een ISO2Car kabel? Kunnen jullie hier iets zinnigs over zeggen?

  Beantwoorden
 4. beste, iemand enig idee?
  onze parrot geeft alleen nog tot ziens op lcd scherm, zelf met contact af
  accu reeds afgekoppeld voor volledige reset uit te voeren maar geen resultaat
  stuurdoos defect?
  thx dieterd

  Beantwoorden
 5. Heb een Volvo v70 met HU803 (dolby met losse eindversterker). Wil een Parrot MKi9200 inbouwen. Volgens Kram moet dit probleemloos lukken met hun Audio2car kabel. Mijn installateur krijgt het echter niet voor elkaar en zegt dat er kabels door de hele auto getrokken moeten worden vanwege de losse versterker (die achter in de auto af-fabriek is geinstalleerd). Iemand ervaring mee die me uit de brand kan helpen??

  Beantwoorden
 6. Ik heb een parrot ck 3100 en wil die aansluiten in een fiat panda van 2013, alle kabels goed aangesloten maar het scherm van de parrot gaat niet aan en doet helemaal niks, waar ligt dit aan?

  Beantwoorden
  • De panda heeft geen geschakelde plus in de kabelboom achter de radio. Zelf een kabeltje legggen van de aansteker bijvoorbeeld en die gebruiken als geschakelde plus. In mijn geval moest ik ook de 2 kabels met zekeringen van de Parrot-kabelboom omdraaien, omdat de contunue plus op de verkeerde draad doorkwam. Dus oranje op rood aansluiten en op de andere kabel een draadje vanaf de aansteker.

   Beantwoorden
 7. Mijn parrot onthoudt niet de instellingen zoals taal en volume. Als de auto van het contact is geweest of zelfs als ik terug ga naar het eerste menu en weer terug naar de instellingen is alles weer naar de standaard instellingen. Waar kan dit aan Liggen?

  Beantwoorden
  • De Parrot gaat tussen je luidsprekerlijnen. Wil je je CD wisselaar vervangen, dan kan dat wel. Via een USB unit in dit geval welke je aansluit op de radio in plaats van de CD wisselaar. Op www. c5club .nl vind je info

   Beantwoorden
 8. Ik heb n Clio uit 2012 en n parrot ingebouwd (ck3100). Parrot doet t prima maar mijn radio kan ik volume niet meer wijzigen (niet via peddles en ook niet volumeknop op radio), hrb wel heel zacht geluid, maar that’s it!
  Iemand n idee?

  Beantwoorden
 9. Hmmmm, ik ben het heel even kwijt.
  Op deze pagina staat het volgende geschreven:
  “Rode draad Parrot voedingskabel is constante plus 12V (+) (rode draad auto)
  Oranje draad Parrot voedingskabel is geschakelde plus 12V (+) (gele draad auto)”

  Op de vorige pagina staat het volgende geschreven:
  “Een constante plus draad, kleur GEEL op de ISO connector. Deze dient voor het geheugen van de radiozenders en andere features. De meeste auto’s gebruiken ook in de bekabeling ook een rode draad als constante plus. Indien de kleur niet aanwezig is kun je een Multimeter gebruiken om uit te zoeken waar een +12 Volt op staat. Meet dit in combinatie met de min / massa / chassis.

  Een geschakelde plus draad, kleur ROOD, welke dient om de radio te voorzien van stroom om te kunnen werken. Is er geen gele draad van de autobedrading aanwezig, gebruik dan een Multimeter om uit te zoeken waar een +12 Volt op staat. Uiteraard moet deze alleen aanwezig zijn als het contactslot (sleutel) op aan staat en verdwijnen als deze op uit staat.”

  Dus op deze pagina is geel de geschakelde en rood de constante. Dat is toch het omgekeerde van de home pagina…
  Begrijp ik dit verkeerd en ligt het aan mij of…

  Beantwoorden

Plaats een reactie