Autoradio’s ingebouwd op vreemde plekken

Vandaag de dag zien we dat steeds meer elektronische snufjes in diverse vernieuwende toepassingen worden gebruikt. Zo schreef de Volkskrant vorig jaar al een artikel over smart home toepassingen in een modern interieur en gaan we zelf steeds vaker en meer aan de slag om elektronische apparaten in andere meubels of producten te bouwen. Zo worden autoradio’s bijvoorbeeld niet alleen gebruikt in een auto, maar ook om muziek te kunnen beluisteren op andere plekken/vanuit andere apparaten of meubels. In dit artikel hebben we een aantal bijzondere plekken op een rij gezet waar jij een autoradio in kunt (laten) bouwen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een autoradio in een fiets of van een autoradio in een caravan?

 

Autoradio ingebouwd op je fiets

Soms zie je de raarste dingen wanneer het om fietsen gaat: de één heeft een nog grotere fiets dan de ander. Tegenwoordig kun je als je dat wilt een autoradio op je fiets (laten) bouwen. Ben je bijvoorbeeld veel onderweg met de fiets of neem je je fiets wel eens mee op kampeervakantie? Dan komt een radiootje goed van pas! Let er natuurlijk wel altijd op dat je geen overlast veroorzaakt voor andere mensen, maar hoe handig is het om je fiets ergens te parkeren en te kunnen genieten van je favoriete muziek of radiozender?

 

Het toepassen van een autoradio op je fiets kost wel de nodige kennis en techniek. Je kunt de autoradio bijvoorbeeld stroom geven door een zonnepaneeltje op je fiets te laten bouwen of je kunt stroom aftappen van je accu wanneer je over een elektrische fiets beschikt. Of kies voor een gemakkelijkere optie: een autoradio op batterijen. Zorg er altijd voor dat je over een moderne fiets beschikt waar ruimte is om een radiootje in te (laten) bouwen. Met een kortingscode Internet Bikes scoor je bijvoorbeeld altijd de nieuwste én meest voordelige fietsen. Zie jij je al zitten op je nieuwe fiets met ingebouwde autoradio?

 

Autoradio ingebouwd in je caravan

Een andere optie is om een autoradio in te (laten) bouwen in een caravan. Wanneer je ergens een tijdje gaat kamperen is het een fijn idee om zo nu en dan muziek te kunnen luisteren. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een cd speler of een kleine radio mee te nemen, maar hoe handig zou het zijn om een autoradio ín je caravan te (laten) bouwen? Een autoradio kan in je caravan op een plek naar keuze. Waar je op moet letten is dat je genoeg ruimte hebt om de radio te bedienen en dat de boxjes op strategische plekken worden geplaatst.

 

Ook moet je letten op de elektriciteit en zekeringen in je caravan: wanneer de caravan aangesloten is op je auto maak je gebruik van 12 volt stroom. Hoewel je tijdens het rijden geen gebruik maakt van de autoradio in de caravan is het wel aan te raden om goed naar deze spanning te kijken. Op de meeste campings mag je immers vaak ook maar gebruik maken van een maximum aantal volt, dus het is handig om dit van tevoren goed af te stellen. Plaats de boxen in een wandkastje of onder de banken om op meerdere plekken geluid te horen.

 

Autoradio ingebouwd in je tuinhuis

Tot slot zijn er nog tientallen mogelijkheden om een autoradio in te bouwen. Zolang je zorgt voor het juiste aantal volt, een antenne voor het signaal en de benodigdheden om een autoradio vast te maken (zoals een bracket, de juiste kabels et cetera) kun je waar je wilt radio luisteren. Heb je geen aansluiting op het stroomnetwerk, zoals in bijvoorbeeld een tuinhuisje het geval kan zijn, dan zijn er andere manieren om gebruik te kunnen maken van elektriciteit voor je radio. Schaf bijvoorbeeld zonnepanelen aan of zorg voor een goed werkende accu om je autoradio van stroom te voorzien.

 

Een accu kun je op verschillende manieren opladen, namelijk door zonne- of windenergie, door een diesel generator of aggregaat of door een brandstofcel. Kijk altijd goed welke mogelijkheden je hebt om in eerste instantie duurzame energie te maken. Hierbij heb je ook een omvormer nodig om er op die manier voor te zorgen dat alles naar behoren werkt. Wil je meer weten over het daadwerkelijk aansluiten van een autoradio, dan is het aan te raden om onze website eens goed door te nemen. Voor vragen kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Plaats een reactie